Odd Fellows

essaywestrijd in Dronten

Ichthus en Almere college strijden om Odd Fellow jeugdprijs.


                                                                                                                                                     Dit jaar organiseren de Odd Fellows van de Loge`s in Dronten de Odd Fellow Jeugdprijs, een essaywedstrijd voor leerlingen uit het VWO. De hoofdprijs van deze wedstrijd is een geheel verzorgde reis naar de Verenigde Staten en Canada, in het kader van United Nations Pilgrimage for Youth.                                             
                                                                                                                                                        Het Ichthus en Almere college uit Dronten hebben zich aangemeld voor deze wedstrijd. Leerlingen uit klas 5 van het VWO kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. De deelnemers schrijven een essay over een onderwerp dat gerelateerd is aan de Verenigde Naties. Een jury van de Odd Fellows beoordeelt de ingezonden essays, en nomineert 5 kandidaten voor de eindronde. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op een feestelijke bijeenkomst op 23 februari 2016 met alle genomineerden in het logegebouw van Odd Fellows aan de ketting te Dronten.

United Nations Pilgrimage for Youth is een educatieve reis van 14 dagen, die de Odd Fellows al sinds 1949 organiseren. Jaarlijks nemen ongeveer 300 jongeren uit de hele wereld deel aan deze reis. Het  hoogtepunt van de reis is een 3-daags bezoek aan de Verenigde Naties in New York. De jongeren krijgen een uitgebreide rondleiding door het VN-gebouw. Verder volgen ze workshops, waarin ze veel informatie krijgen over de VN en discussiëren over het werk dat de VN uitvoert. Hiermee krijgen de jongeren een goed begrip van de maatschappelijke problematiek op wereldniveau. De jongeren bezoeken op hun reis ook andere cultuurhistorische bezienswaardigheden in o.a. Washington, New York, Philadelphia, Gettysburg, Toronto en Niagara.
De Odd Fellows sponsoren deze educatieve reis. Met deze reis hopen de Odd Fellows, dat de jongeren zich bewust worden van hun positie en rol in de internationale samenleving. Een samenleving die ze zelf mede bouwen en waarin ze, ondanks cultuurverschillen, vredig met elkaar kunnen leven leven.